A tárgyi ajándékok ideje kezd lejárni

Ütött az óra! A rengeteg felesleges kütyü és dísztárgy halmozása a mai minimalista, letisztult környezettudatos irányzatok fénykorában egyenesen cikinek számít. Ráadásul manapság annyi lehetőség van mást ajándékozni, mint porcelán kutyákat, vicces bögréket, illatszereket vagy gyertyákat. Feledkezzünk meg azokról az ajándékokról, amikkel csak fölöslegesen termeljük a világ szemetét, inkább folyamodjunk alternatív megoldásokhoz és ajándékozzunk élményeket, hasznos szolgáltatásokat vagy éppen tudást annak, akinek örömöt akarunk szerezni. Budapesten és vidéken is rengeteg lehetőség áll már a rendelkezésedre, ami kiváltja Íme néhány tipp, amivel rengeteg típusú embert tehetsz boldoggá környezettudatosan és kreatívan:

  • Budapest tele van szabadulószobákkal, amiket imádnak az emberek. Egy ilyen utalvánnyal egy egész családot vagy baráti társaságot is meglephetsz. A közös élmény garantált!
  • Hétköznap és hétvégén is tele vannak azok a budapesti és vidéki kreatív műhelyek, ahol workshopokat szerveznek. Itt aztán van minden: táskakészítés, cipővarrás, házi tisztítószer készítés, kerámia tárgyak, ékszerek készítése. Szerencsére egyre többen osztják meg a kézműves tudásukat, így rengeteg helyre elküldheted szeretteidet egy délutánra céh inasnak.  
  • A szépségápolás és a wellness programok is népszerűek utalvány formájában, mert a megajándékozott időbeosztására van bízva a dolog. A libertyszalon.hu szolgáltatásait is adhatod ajándékba. Gazdaságosabb, mint egy wellness hétvége, de mégis egy olyan apróbb figyelmesség, aminek mindenki örül.
  • Adj kirándulás- vagy közös főzés kupont szeretteidnek, komplett útitervvel, recepttel, így te magad is benne leszel az ajándékban.

Bármit is találsz ki ajándékba, a lényeg hogy szívből és ne kötelességből vagy udvariasságból add. Ha nincs ötleted, merd megkérdezni bátran a másikat, milyen jellegű ajándékokra vágyik és aztán ötletelj egy újat a megszerzett információkkal. Sok sikert az örömszerzéshez!