Volt, nincs probléma

Ha a vállalkozásunkban többféle országból érkező kollégát foglalkoztatunk, akkor számolnunk kell azzal az eshetőséggel, hogy a nemzeti kultúrák eltérése miatt, problémák adódhatnak egy csapaton belül. Időt kell szánnunk arra, hogy megismertessük beosztottainkkal a különböző kulturális háttereket, ezzel segítve nekik az együttműködésben. Fontos, hogy az ezekből adódó problémák jeleit hamar felismerjük és megfelelően reagáljuk le azokat.

Ebben tud nekünk segítségünkre lenni a Kogwheel csapata, amely interkulturális tréning keretein belül, a résztvevőket megtanítja a kulturális különbségekből eredő konfliktust felismerni és kezelni, mindezt a sztereotípiák mögötti értékek feltárásával. Így a problémák és feszültségek jelentős mértékben csökkenni fognak. Gondoljunk csak bele, hogy nem kell ahhoz külföldinek lenni, hogy félreértsünk másokat. Nézzünk csak akár egy párkapcsolatot, hogy mindkét félnek össze kell ahhoz csiszolódnia, hogy sikeresen együtt tudjanak működni, közösen építeni a jövőt. A Kogwheel-nél választható modulok között lehetőségünk van akár vezetők képzésére is. Segítenek a beilleszkedésben, nem csak a cégen belül, hanem egész Magyarországon, legyen szó óvodáról, iskoláról.

Sőt ezentúl még a magyar nyelv elsajátításában is segítséget nyújtanak. Így már minden adott lehet ahhoz, hogy a korábbi konfliktusok a múltba vesszenek, és harmonikusan tudjunk együtt dolgozni a siker érdekében, közös erővel. Hiszen később mindez csak a javunkat szolgálja. A külföldi munkavállalók pedig biztosak lehetnek majd abban, hogy a legjobb döntésük volt, hogy hozzánk jöttek dolgozni, és remélhetőleg minél tovább segítik majd vállalkozásunk sikerét. Mert tudjuk jól, minél több szemszögből látjuk a célt, annál több a hozzá vezető jó út. Így van ez egy vállalkozás céljait illetően is.